Εκδήλωση για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων»

Αφίσα ΕκδήλωσηςΌσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει τόσο οι εργασιακές σχέσεις θα επισφαλοποιούνται διαρκώς. Οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ελαστικά ωράρια, ο μισθός μαθητείας των νέων εργαζομένων και η δοκιμαστική εργασία μέχρι πρότινος αποτελούσαν μία κατάσταση “off-the record”. Τώρα πια επισημοποιούνται με τη βούλα του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. Οι νεοεισερχόμενοι εργαζόμενοι στην αγορά εργασίας έχουμε να αντιμετωπίσουμε δωρεάν εθελοντική εργασία σε δημόσιες υπηρεσίες, πρακτικές ασκήσεις με μισθό υποδιπλάσιο του κατώτατου με όρους που θα θέτει μόνο ο εργοδότης, προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για άνεργους νέους, πτυχιούχους από κάθε ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλα μέτρα υποτίμησης της εργασίας μας ως νέων εργαζόμενων. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων είναι ένα απ’αυτά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Τι είναι, πως πλασάρεται και οι νέες προοπτικές οργάνωσης και δράσης ενάντια στον σύγχρονο εργασιακό ολοκληρωτισμό
Τρίτη 26/3, 16:00, Αμφιθέατρο 4, ΣΕΜΦΕ

Θα προβληθεί βίντεο σχετικά με τον αγώνα των Γάλλων φοιτητών και εργαζομένων ενάντια στην ψήφιση του Σύμφωνου Πρώτης Πρόσληψης (C.P.E.) το 2006.

Θα ανοίξουν την κουβέντα οι:

  • εργαζόμενοι από την “κοινωφελή” εργασία που συμμετέχουν στη συνέλευση ανέργων/εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία (ΣΥΝΕΚΟΧ).
  • Δημήτρης Χαραλαμπάκης (μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών)

Logo_1

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.