Πολιτική Εκδήλωση-Συζήτηση: Τι θα γίνει με τη μορφή του αγώνα μας;

 

A2-pempti

Οι φοιτητές της ΣΕΜΦΕ, τα τελευταία χρόνια έρχομαστε αντιμέτωποι με μια σειρά γεγονότων:

 

  • Μια Γενική Συνέλευση στην οποία δεν συζητάμε τα θέματα για τα οποία καλούμαστε, παρα μόνο καλούμαστε να ψηφίσουμε προκατασκευασμένες συνταγές αγώνα.

  • Ειδικοί “πολιτικής” επιζητούν ηγεμονία στο φοιτητικό κίνημα οδηγώντας σε διαμάχες κοινοβουλευτικού τύπου που αναλώνουν την ορμή και τη μαζικότητα στο κίνημα.

  • Αναπτύσεται η λογική της ανάθεσης για τη “βαριά” δουλειά του αγώνα μέσω μιας ψήφου στη Συνέλευση. Λογική η οποία οδηγεί στο να περιμένουμε από άλλους να λύσουν τα προβλήματά μας.

  • Ο λόγος και οι δράσεις του Φοιτητικού Συλλόγου παρουσιάζονται και επιλέγονται. Ο αγωνιζόμενος φοιτητής δεν έχει καμία συμμετοχή στη διαμόρφωση τους, οπότε συχνά απελπίζεται και το κίνημα γίνεται άμαζο.

  • Δεν υπάρχει καμία επαφή με τους εργαζομένους στο χώρο της ΣΕΜΦΕ, του Πολυτεχνείου αλλά και σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες σχολές. Οι αγώνες του καθενός διεξάγονται ξεχωριστά, είτε συντονίζονται με συντεχνειακό χαρακτήρα.Αποτέλεσμα αυτού είναι να διασπάται η απαραίτητη ενότητα που χρειάζεται για να αποκτήσει δυναμική και συνέχεια ο αγώνας μας.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ;

 

Ανοιχτή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

 Για την επανανοηματοδότηση των συλλογικών διαδικασιών μας χωρίς έτοιμα πακέτα λύσεων.

 Πέμπτη 25/4, 15:00, Αμφ. 2 (Κτ.ΣΕΜΦΕ)

Logo_1

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.