Πλαίσιο Λόγου Ελευθεριακού σχήματος στη Γ.Σ, 10/12/13.

Ο αγώνας των εργαζομένων στις σχολές, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο, ακόμα συνεχίζεται! Συγκεκριμένα στο Ε.Κ.ΠΑ η απεργία συνεχίζεται παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων από την ομοσπονδία τους και παρά την οπισθοχώρηση των εργαζομένων του Ε.Μ.Π. Τα πισωβήματα που άρχισε να κάνει το Υπουργείο δείχνουν καταφέραμε οι εργαζόμενοι απεργώντας και οι φοιτητές καταλαμβάνοντας τις σχολές μας να αναγκάσουμε σε διαπραγμάτευση την κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί το υπουργείο δεν βλέπουμε να έχουν εφαρμοστεί ακόμα. Συγκεκριμένα δεν βλέπουμε να έχουν παρθεί πίσω οι συνδικαλιστικές διώξεις όσων δεν απογράφησαν στις ατομικές δηλώσεις προσόντων αλλά αντίθετα βλέπουμε να ποινικοποιείται ακόμα περισσότερο η απεργία αφού με ανακοίνωσή του το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ζητάει τα πρακτικά των συνελεύσεων των συλλόγων των υπαλλήλων! Εκτός αυτού μέχρι να καταργηθεί εξ’ολοκλήρου η Κ.Υ.Α όλες οι δεσμεύσεις αποτελούν αερολογίες και αναβάλλουν τις απολύσεις για αργότερα και αφήνοντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμοτητα ανυπεράσπιστους αφού εν μέσω του καθεστώτος αυτού δεν θα έχουν την δυνατότητα να απεργήσουν.

 

Το έχουμε ξαναπεί πως ο αγώνας που λαμβάνει χώρα στις σχολές εδώ και 4 μήνες δεν είναι αγώνας μόνο ενάντια σε εκατοντάδες απολύσεις. Τον αγώνα τον διοικητικών τον αντιλαμβανόμαστε ως αγώνα όλων των “από κάτω” που εργαζόνται ή σπουδάζουν στις σχολές που υπάρχει και αναπτύσσεται ως ανάχωμα στην τεράστια επίθεση που δεχόμαστε στην εργασία και στις σπουδές μας. Είναι αγώνας ενάντια στα δίδακτρα, είναι αγώνας ενάντια στην άμισθη εργασία των φοιτητών μέσα στο πανεπιστήμιο, είναι αγώνας ενάντια στις εργολαβίες, τους μπάτσους και τις κάμερες που θέλουν εναγωνίως να μας φορτώσουν, είναι αγώνας συνολικά ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθωση. Οι απολύσεις των διοικητικών αποτελούν έναν κρίκο της αλυσίδας της εκπαιδευτικής αναδιάθρωσης και οφείλουμε να τον σπάσουμε με κάθε μέσο.

 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ συνεχίζουν την απεργία παρα τη συνθηκολόγηση των εργαζομένων του ΕΜΠ. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους με όπλο μας την αλληλεγγύη. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε χωρίς ηττοπάθεια τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν κράτος-κεφάλαιο-αφεντικά.

 

Στις προηγούμενες συνελεύσεις κατατέθηκαν προς ψήφιση-εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων(!) -πλαίσια για ανοιχτή σχολή. Τα πλαίσια αυτά κατέβαιναν άλλες φορρές από τη ΔΑΠ και άλλες ως “ανεξάρτητα”. Η ΔΑΠ είναι το γνωστό φερέφωνο της κυβέρνησης οπότε δεν περιμέναμε κάτι άλλο απο αυτήν. Τα πλαίσια που αυτοαποκαλούνται “ανεξάρτητα” μόνο ανεξάρτητα δεν είναι, καθώς ιυοθετούν την πολιτική της απάθειας, η οποία εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση. Τα “ανεξάρτητα” πλαίσια επίσης έχουν ως βάση μια ατομιστική λογική που αναπαράγει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και αναιρεί τα μέχρι τώρα κεκτημένα των εργαζομένων.

 

Εκτός όμως από την απλόχερη στήριξη που προσέφεραν οι “ανεξάρτητοι” φοιτητές στις επιλογές του κράτους για την υποτίμηση των ζωών μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προπαγάνδα του κράτους και στην πίεση που άσκησε αυτή στους απεργούς με τον εκβιασμό των ανοιχτών σχολών. Ενόσω για 3 μήνες η κρατική εξουσία μαζί με τους ιδιώτες που παραμόνευαν να καρπωθούν ερευνητικά προγράμματα στις σχολές, ήταν σε πλήρη αμηχανία αφού οι απεργίες και οι καταλήψεις είχαν παραλύσει ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής, όπως αυτό είναι η εκπαίδευση, οι “ανεξάρτητοι” κατάφεραν να μπλοκάρουν αυτή τη διαδικασία και να δώσουν τροφή στα Μ.Μ.Ε να μιλούν για μειοψηφίες απεργιών και καταλήψεων.

 

Το κράτος έχει δείξει πολλές φορές τις προθέσεις του και το ρόλο του χρησιμοποιώντας την καταστολή. Άλλοτε για να περάσει απολύσεις ή μειώσεις μισθών(με επιτάξεις, απειλή για ΜΑΤ σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, εκβιαστικές απογραφές διοικητικών, συκοφάντηση απεργιών από τα ΜΜΕ). Άλλοτε για να ποινικοποιήσει πεποιθήσεις(με τον τρομονόμο, τις τυφλές συλλήψεις, τον βασανισμό πολιτικών κρατούμενων).Τέλος, η καταστολή χρησιμοποιείται για να σταματήσει οτιδήποτε απειλεί την εξουσία(εισβόλή μπάτσων σε καταλήψεις, “πέσιμο” ΜΑΤάδων σε πορείες).Η τελευταία επίδειξη δύναμης από το κράτος έγινε την 6η Δεκέμβρη όταν τα ΜΑΤ περικύκλωσαν άτομα από την μαθητική πορεία έξω από το Πανεπιστήμιο, έκαναν σωματικούς ελέγχους, προσαγωγές, ρίψεις χημικών κ.ά.,ως δείγμα για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Τέλος να αρνηθούμε να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε μάθημα έχιε κανονιστεί και οργανωθεί με απεργοσπαστικό τρόπο. Ο Κοσμήτορας της σχολής παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις εξέδωσε πρόγραμμα μαθημάτων παίζοντας με την σειρά του τον δικό του εκβιαστικό ρόλο απέναντι στους εργαζόμενους και τους φοιτητές να σταματήσουν τον αγώνα τους για-να-μη-χαθει-το-εξαμηνο. Να αρνηθούμε αυτό το πρόγραμμα και να ζητήσουμε την κατάργησή του μέχρις ότου διακοπεί τελείως κάθε απεργιακή κινητοποίηση.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους να συνεχίσουμε την κατάληψη σε αλληλεγγγύη στους απεργούς του Ε.Κ.Π.Α και σαν μία προσπάθεια να επαναφέρουμε τον αγώνα στο προσκήνιο με την συνέχισή του κι απ’τους ίδιους τους εργαζόμενους του Ε.Μ.Π. Δεν σταματάμε την μάχη μας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και δεν την αναβάλλουμε για αργοτερα όταν θα είναι πολύ αργά.

 

 

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ

 

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

 

Προτείνουμε:

 

  • Κατάληψη της σχολής από Τρίτη 10/12 μέχρι την Παρασκευή 13/12.

  • Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 13/12, 12:00, Αμφιθέατρο 2.

  • Ανοιχτή Συνέλευση Κατάληψης για την οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων της καταληψης.

  • Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

    Logo_1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.