Οι μπάτσοι να ξαναμπούνε σε σχολές μόνο με εξετάσεις !

16465_1303904681823_753228_n

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Δεκέμβρη μπάτσοι παρουσία εισαγγελέα με πρόφαση την καμπάνια ενάντια στο «παρεμπόριο» μπούκαραν στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων προσάγοντας δεκάδες μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω απ’το κτήριο και κάνοντας έρευνες στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε στέκια αριστερών σχημάτων της ΑΣΟΕΕ.

 

Μία πρώτη απάντηση έγινε με την συγκέντρωση εκατοντάδων φοιτητών και αλληλέγγυων έξω απ’το ίδρυμα η οποία όμως απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την γύρω περιοχή για να ολοκληρώσουν με ησυχία τις διαδικασίες του πολέμου ενάντια στην «ανομία». Στην συνέχεια γύρω στους 300 φοιτητές και αλληλέγγυους διεξήγαγαν αυθόρμητη προπαγανδιστική διαδήλωση στην περιοχή του Ψυρρή.

 

Όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε να βαδίζουμε όλο και περισσότερο σε αυτό που λέμε ολοκληρωτισμό. Μετά την φυσική και ιδεολογική καταστολή κάθε ταξικού-κοινωνικού αγώνα μετά από τις προσαγωγές ολόκληρων οργανώσεων και την πρωτόγνωρα βίαιη καταστολή σε διαδηλώσεις, μετά το πέσιμο και τις συλλήψεις απεργών εργολαβικών υπαλλήλων στο Α.Π.Θ, μετά την εκκένωση καταλήψεων όπως η κατάληψη Δέλτα στην Θεσσαλονίκη και η κατάληψη Villa Amalias στο κέντρο της Αθήνας το περιστατικό αυτό έρχεται σαν φυσική εξέλιξη.

 

Η ΑΣΟΕΕ εδώ και χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί σαν χώρος πολιτικών διαδικασιών του φοιτητικού, εκπαιδευτικού αλλά και συνολικά του εργατικού κινήματος, σαν χώρος αυτοπροστασίας και συγκρούσεων των μεταναστών μικροπωλητών ενάντια στους κρατικούς και παρακρατικούς διώκτες του, σαν σημείο αναφοράς εξεγερμένων του Δεκέμβρη του 2008, χώρος ανοιχτών πολιτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και άλλες ιδιότητες που του έχουν προσδώσει όσοι έχουν βρεθεί σε αυτόν.

 

Βέβαια δεν θα πρέπει να μας κάνει κάτι εντύπωση και σίγουρα δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Όσο οξύνεται ο ταξικός ανταγωνισμός ανάμεσα στο Κεφάλαιο και τον κόσμο της Εργασίας (τον κόσμο στον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας) τέτοια περιστατικά θα είναι τελείως αναμενόμενα τώρα και στο μέλλον. Κάθε χώρος που χρησιμοποιείται σαν μέσο και εργαλείο κοινωνικής αντίστασης στις καταστροφικές διαθέσεις τους μαζί με τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν θα ποινικοποιείται και θα καταστέλλεται βίαια. Τέτοιος είναι και η ΑΣΟΕΕ.

 

Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό το ξέραμε, το ξέρουμε και θα το ξέρουμε. Στο χέρι μας είναι να οικειοποιηθούμε αυτους τους χώρους και να τους μετατρέψουμε οι ίδιοι σε χώρους αγώνα, αμφισβήτησης και επίθεσης, να δώσουμε στο άσυλο τον ουσιαστικό του χαρακτήρα χωρίς να μας ενδιαφέρει η νομική του κατοχύρωση.

 

Να σταματήσουμε να θεωρούμε τα πανεπιστήμια ναούς της επιστήμης και της καριέρας, να οξύνουμε τον αγώνα της τάξης μας μέσα στις σχολές και να οργανώσουμε την επίθεσή μας και με τα υπόλοιπα κομμάτια της τάξης μας ενάντια σε αυτούς που υποτιμούν, εκμεταλλεύονται και λεηλατούν τις ζωές μας..ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Untitled-5

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.