Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη νέα φιέστα MADWALK που διοργανώνει ο Ανδρέας Κουρής

Anti-madwalk

Αναδημοσίευση από: http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/

 ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ: ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ! 
Δεν είχαν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής είχε εξαγοράσει την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis , όταν μια μέρα εξαφανίστηκε από το μαγαζί. Ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιους από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον που είχε αφήσει στο πόδι του ξαναεμφανίστηκαν.
Οι απολύσεις, οι πρώτες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, τα έναντι αντί του μηνιάτικου – και μετά των μηνιάτικων, οι κι άλλες απολύσεις δεν μας άφησαν μεγάλο περιθώριο να αναρωτηθούμε γιατί ο εργοδότης μας είχε αρχίσει να κρύβεται. Στη συνέχεια άρχισε να βάζει λουκέτο στα καταστήματα, να καθιερώνει την απλήρωτη εργασία, να μην καταβάλει τις δόσεις στους απολυμένους και να στύβει τα ταμεία μαζί με τον ιδρώτα μας τσεπώνοντας από τους πάντες και τα πάντα.
Ήταν περίπου τότε, όταν οι τότε εργαζόμενοι μαζί με την τελευταία φουρνιά των απολυμένων αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Να μην καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη ληστεία των οφειλόμενων μισθών και αποζημιώσεών μας, αλλά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο Ανδρέας Κουρής, ως ένας μεγάλος μπαταχτσής, εξακολουθεί να κρύβεται. Για περισσότερο από 2 χρόνια, κρύβεται, πρώτα απ’ όλους από εμάς, αποφεύγοντας να μας αντιμετωπίσει. Κρύφτηκε πίσω από τα εξωφρενικά ακριβοπληρωμένα στελέχη της επιχείρησής του κι έπειτα πίσω από τους δικηγόρους του.
Εδώ και ένα χρόνο τώρα, κρύβεται απουσιάζοντας απ’ όλες τις προσκλήσεις που του έχουν γίνει από την Επιθεώρηση Εργασίας προκλητικά και χωρίς καμία δικαιολογία, λόγος για τον οποίο του έχουν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα. Συνέχισε να κρύβεται, μη προσερχόμενος στις δικαστικές αίθουσες και γράφοντας με περίσσιο θράσος στα παλιά του τα παπούτσια τη Δικαιοσύνη. Και με κάποια σιγουριά που αντιλαμβανόμαστε ότι τον διακατέχει επέλεξε πάλι να κρυφτεί γράφοντας εκεί που ξέρει, αυτή τη φορά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας, στην οποία τον περίμενε -εκτός από εμάς – ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος. Δεν είναι, λοιπόν, δύσκολο να αντιληφθούμε, ότι το πρώην αφεντικό μας κρύβεται πίσω από τις «υψηλές» πλάτες που τον καλύπτουν, όπως αυτές του συνεταίρου του στο MAD, Πάρη Κασιδόκωστα.
Βέβαια, τα χρήματα που έχει κατακρατήσει ο Ανδρέας Κουρής από εμάς φροντίζει να τα επενδύει -για να φουσκώνει κι άλλο τις τσέπες του- την ώρα που μας έχει βουτήξει στην ανεργία και την ανέχεια. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι, ενώ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει να μας πληρώσει τα οφειλόμενα (σημ.: το μόνο ποσό που έχει προτείνει να μας καταβάλει ήταν αυτό των 100 ευρώ στον καθένα μας!), μέσα στους 10 τελευταίους μήνες έχει βρει τα χρήματα για να διοργανώσει δύο πανάκριβες γκλαμουράτες φιέστες, ενώ μέσα σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να διοργανώσει και μια τρίτη; Στην αρχή τα βραβεία MAD, στη συνέχεια τον ελληνικό τελικό της EUROVISION (που του παραχώρησε σκανδαλωδώς με αδιαφανείς διαδικασίες η ΕΡΤ) και τώρα, στις 17 Απριλίου, το MADWALK!
Σε όλες αυτές τις λαμπρές φιέστες με τους λαμπερούς καλλιτέχνες και παρουσιαστές, με τους λαμπρούς χορηγούς και διαφημιστές και τα ξεχειλισμένα από τα κέρδη ταμεία για τους διοργανωτές ο Ανδρέας Κουρής ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. Δεν κρύβεται γιατί προφανώς -αντίθετα από το κρυφτούλι του με εμάς- δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρυφτεί ούτε για τα χρέη του προς το Δημόσιο, ούτε γι’ αυτά που έχει συσσωρεύσει προς κάθε λογής πιστωτές, πόσο μάλλον για τα χρέη του προς τους απολυμένους που δημιούργησε.
Στις 17 Απριλίου, το πρωί, τη μέρα –και για την ακρίβεια το βράδυ- που ο Ανδρέας Κουρής διοργανώνει το MADWALK θα πρέπει να παραβρεθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για να αντιμετωπίσει την αίτηση ανάκλησης από το «άρθρο 99» στην οποία προσφεύγουμε ως απολυμένοι, . Αν και λιγότερο τζογαδόροι από το οποιοδήποτε αφεντικό, θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε ότι το εκείνο το πρωί στο δικαστήριο ο Ανδρέας Κουρής θα ξανακρυφτεί, ενώ το ίδιο βράδυ στο MADWALK θα ξαναεμφανιστεί.
Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οφείλουμε να πούμε ότι αυτή την πάγια και επιλεκτική -απέναντι σε εμάς- τακτική του κρυψίματος ο Ανδρέας Κουρής την έχει «σπάσει» σε τρεις περιπτώσεις, πάντα μέσω του δικηγόρου του. Και στις τρεις ζήτησε να μπούμε σε διαβούλευση-διαπραγμάτευση μαζί του με την υπόσχεση να συζητήσει με αντιπροσωπεία μας , παρουσίας των δικηγόρων και για πρώτη φορά δικής του. Την πρώτη φορά, λίγες μέρες πριν από ένα ποινικό δικαστήριο στο οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 7.800 ευρώ με τριετή αναστολή. Τη δεύτερη λίγο πριν από τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού στη EUROVISION και την τρίτη λίγο πριν από την ανακοίνωση της διοργάνωσης του MADWALK. Για εμάς ήταν και είναι δεδομένο ότι ο Ανδρέας Κουρής, παρ’ όλο που δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να μας προσφέρει σε σχέση με αυτά που μας χρωστάει, επιδίωκε δήθεν συνάντηση μαζί μας προκειμένου να κερδίσει χρόνο, ώστε να μην του χαλάσουμε τη μόστρα του. Αλλά και για να εξολοθρεύσει τον επίμονο αγώνα μας, αφού είχε το θράσος να μας ζητήσει να δεσμευτούμε και να υπογράψουμε ότι θα σταματήσουμε τις διαδηλώσεις από… καλοπιστία!
Αρνούμενοι/ες να παραιτηθούμε από το δίκαιο αγώνα μας και επειδή σε όλες αυτές τις φιέστες που διοργανώνει είναι φανερό ότι αισθάνεται βέβαιος ότι δεν απειλείται από κανέναν, εμείς θα του ξαναυπενθυμίσουμε ότι θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του στους δρόμους και στα δικαστήρια. Μαζί με τους αλληλέγγυους, τα σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες και τις συνελεύσεις που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον αγώνα μας.
Για να αποδείξουμε ότι κανένας Ανδρέας Κουρής και κανείς εργοδότης δεν είναι αόρατος!
Συνεχίζοντας τον αγώνα μας και μέχρι την πλήρη δικαίωσή του, 
καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το MADWALK 
στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ (Πειραιώς 166)  
την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 7:30 μ.μ. 
Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.