Καλώς τον κι ας άργησε!

Ανακοίνωση του Ελευθεριακού Σχήματος σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Ιδρύματος για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Με αγωνία περιμέναμε πότε θα εμφανιστεί το περιβόητο Συμβούλιο Ιδρύματος να τοποθετηθεί για τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα τελευταία. Εκεί που ψάχναμε τον Πρύτανη, ήρθε το αφεντικό του να βάλει τάξη εκδίδοντας μία ανακοίνωση μέσω mail , χωρίς να γνωρίζει κανένας άλλος το πότε και που συνεδρίασε.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, τις τελευταίες εβδομάδες στο Ε.Μ.Π λαμβάνει χώρα μία μάχη υπεράσπισης των μέσων αντιπληροφόρησης (athens Indymedia , 98fm, ένταση fm) τα οποία λειτουργούν σε υποδομές του ιδρύματος εδώ και κάποια χρόνια. Η αφορμή ήρθε όταν ο πρύτανης κ.Σιμόπουλος σε ρόλο “σερίφη”, έπειτα από τις παρακλήσεις κάποιων “γνωστών για το έργο τους” καθηγητάδων, αποφασίζει να διακόψει τη λειτουργία των δύο site και του ραδιοφώνου.

 

Το Συμβούλιο Ιδρύματος με την ανακοίνωση του μας προειδοποιεί :”Τέρμα τα παιχνίδια σας, έρχεται καταστολή”. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ερευνητικά προγράμματα που διακόπτονται λόγω των καταλήψεων του ΕΛΚΕ, για τα νταλαβέρια της διοίκησης του ΕΜΠ με το Κράτος λόγω της καταληψης γραφείων του Κτηρίου Διοίκησης, και υπόσχεται στην ακαδημαική κοινότητα να αναλάβει το ρόλο του.

 

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτό, την στιγμή που τα Συμβούλια Διοίκησης δεν είναι τίποτ’άλλο από το μέσο με το οποίο θα εφαρμοστούν πιο άμεσα τα μέτρα, οι νόμοι και τα διατάγματα στα οποία κάθε φορά αποτυπώνεται η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Ήρθαν μας μας επιβάλλουν δίδακτρα, να διαγράψουν φοιτητές, να απολύσουν εργαζόμενους , να βάλουν μπάτσους στα ιδρύματα, να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια ολοκληρωτικά πια σε εργοστάσια παραγωγής γνώσης και εργατικής δύναμης για να μας παραδώσουν στους εργοδότες κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Το πανεπιστήμιο που οραματίζονται είναι αποστειρωμένο απο κάθε είδους συλλογική δράση και διεκδίκηση. Στο βωμό αυτού θα προσπαθήσουν να τσακίσουν όλες εκείνες τις φωνές που αντιστέκονται καθημερινά στον ολοκληρωτισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν.

 

Μπορούμε ειλικρινά να πούμε πως το Σ.Ι μας λέει πως ό,τι έχουμε κάνει ως τώρα το έχουμε κάνει σωστά! Αυτό σημαίνει πως οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις που έχουν γίνει για την υπεράσπιση του indymedia και του 98fm έχουν δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα στα αφεντικά, στις κυβερνήσεις τους και στους απεσταλμένους τους στο Ε.Μ.Π.

 

Θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντί τους. Να μην σεβαστούμε καμία ανακοίνωση και καμία διαταγή από αυτό το τσίρκο μεγαλοεπιστημόνων, τεχνοκρατών, εσωπανεπιστημιακών και εξωπανεπιστημιακών μανατζεραίων που ακούει στο όνομα Συμβούλιο Διοίκησης Ιδρύματος. Την ίδια αντιμετώπιση να έχουν και οι καθηγητάδες ή οι κοσμήτορες που είναι μπλεγμένοι άμεσα ή έμμεσα σε αυτό το κύκλωμα κέρδους και καταστολής. Να συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στο Athens Indymedia και τον 98fm και να στηρίζουμε τον αγώνα τους.

 

Με αυτοοργανωμένους και αδιαμεσολάβητους αγώνες φοιτητών-εργαζομένων στο Ε.Μ.Π και παντού να στήσουμε ανάχωμα στα σχέδια που ετοιμάζουν για την περαιτέρω υποτίμηση της ζωής μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ’ΤΟ ΙNDYMEDIA KAI TON 98fm

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ/ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

μέσα κι έξω απ’τις σχολέςLogo_1

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.