Γενική Συνέλευση Φ.Σ-Σ.Ε.Μ.Φ.Ε, 21/5/2013

Χθες, Τρίτη 21/5 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου στο αμφιθέατρο 2 στην οποία συζητήθηκε πληθώρα θεμάτων όπως η απεργία των καθηγητών, η μείωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η απλώρωτη Εργασία στο Ε.Μ.Π ακόμα και οι εξελίξεις στην Συρία. Η συμμετοχή στην διαδικασία ήταν σχετικά μικρή παρά την σημασία των θεμάτων.

Τελικά υπερψηφίστηκε το πλαίσιο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έναντι του κοινού αγωνιστικού πλαισίου ΕΑΑΚ/Ελευθεριακό Σχήμα και των πλαισίων της Αριστερής Ενότητας και της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ.

Στην αρχή της διαδικασίας τέθηκε πρόταση από το ΜΑΣ, η διαδικασία θα έχει προεδρείο για συντονισμό της συζήτησης η οποία πάρθηκε πίσω μετά από τις έντονες διαφωνίες διαφόρων φοιτητών μέσα στο αμφιθέατρο. Σαν Ελευθεριακό Σχήμα δεν τοποθετηθήκαμε περί αυτού γιατί αφ’ενός αναγνωρίσαμε ότι η πρόταση τέθηκε από αυτούς οι οποίοι βοηθούν πάντα στο να χαώνεται η διαδικασία μέσα από θελημένα πηγαδάκια και συνδικαλιές που μόνο στόχο έχουν την ενίσχυση του πολιτικού “μαγαζιού” τους, αφ’ετέρου διότι δεν έχουμε κάποια διάθεση να μπούμε στη λογική βελτίωσης μιάς διαδικασίας που εξ’αρχής είναι προβληματική λόγω διαταξικότητας, ανάθεσης μέσα από ψηφοφορίες κ.λ.π.

 

Το πλαίσιο λόγου και οι προτάσεις που καταθέσαμε στην Γ.Σ ήταν η εξής:

Σε pdf εδώ: Πλαίσιο 21.5

 

Logo_1

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.