Ο αγώνας για την υπεράσπιστη της Ε.Ρ.Τ. είναι αγώνας για την υπεράσπιση της τάξης μας!

 Ανακοινωση αλληλεγγύης του Ελευθεριακού Σχήματος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Η ανακοίνωση σε pdf εδώ:

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αγώνας για την υπεράσπιση της τάξης μας!

Χθές το απόγευμα 11/06/13 η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε την διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ. Με συνοπτικούς και απόλυτους χειρισμούς μέσα σε λίγες ώρες οι πομποί της δημόσιας τηλεόρασης νεκρώθηκαν. Τρία τηλεοπτικά και πέντε ραδιοφωνικά κανάλια καθώς και πολλές αναμεταδώσεις απο παγκόσμια δίκτυα ενημέρωσης μαύρισαν και σώπασαν στις 23:15 το βράδυ.

 

 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ χωρίς να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια ,ανέλαβαν δράση.Από το απόγευμα προχώρησαν σε συμβούλιο εργαζομένων και αποφάσισαν να συνεχίσουν την αναμετάδοση και την ενημέρωση εκπέμποντας με κάθε δυνατό τρόπο και καταλαμβάνοντας το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Επίσης κάλεσαν κόσμο στον προάυλιο του χώρου , σε συμπαράσταση με συναυλία και ομιλίες. Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, και η Μεσογείων έκλεισε από ανένταχτους αγωνιστές, εργατικά συνδικάτα,συνδικαλιστικές ομάδες και πρωτοβουλίες, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, σε μια κοινή μάζωξη. Όλο το βράδυ η επίμονη παρουσία του κόσμου κράτησε την αστυνομία μακριά από το ντου και την εκκένωση του κτηρίου η οποία είχε διεταχθεί. Οι μπάτσοι βρισκόντουσαν στην περιοχή καλά κρυμμένοι στα γύρω στενά με κλούβες απο τις 4 τα ξημερώματα. Όλη αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμπουν “παράνομα” μέσω του διαδικτύου απο διάφορα site, ενημερώνοντας αδιάκοπα για την κατάσταση.

 

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν αποτελεί μονάχα μια φύμωση του δημόσιου τύπου, αλλά και μια σαφής επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη. Χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο για το καλοκαίρι, με υποσχέσεις αποζημιώσεων. Το κράτος δείχνει τα δόντια του και επαληθεύει για ακόμη μια φορά τον ρόλο του, αυτόν του υπηρέτη των αφεντικών.

 

 

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα βήμα του κράτους στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και την ενίσχυση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Μετά την ΕΡΤ έχουν σειρά όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, η δημόσια υγεία, η δημόσια εκπαίδευση, το ρεύμα, το νερό. Το κράτος θέλει να επιτύχει ολοκληρωτικό έλεγχο στις κοινωνικές δομές και να τις παραδώσει εξ’ολοκλήρου προς εκμετάλλευση από το ιδιωτικό κεφάλαιο.

 

 

Όταν τα κυβερνητικά κοράκια μιλούν για εξυγείανση του δημόσιου τομέα φαίνεται ξεκαθαρα πως εννούν, απολύσεις, μειώσεις μισθών, συμπίεση του εργατικού κόστους, ιδιωτικοποιήσεις. Σαν φοιτητές που βλέπουμε τον εαυτό μας στην εργατική τάξη δεν θα έχουμε σκοπό να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας για καμία εξυγείανση του δημόσιου τομέα, για καμία “αξιοκρατία”, για κανένα δημόσιο χρέος που ούτε δημιουργήσαμε ούτε είναι δικό μας.

 

 

Στεκόμαστε αλληλεγγυοι, συμμετέχουμε, διαδίδουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

 

Αντιστεκόμαστε/Αυτοοργανωνόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς

 

 

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Logo_1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.