Καλημέρα σας κύριε Αργυρέ!

Σήμερα το πρωί στις 12, σαν μία πρώτη απάντηση στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ η κατάληψη Παπασωτηρίου και το Ελευθεριακο Σχήμα ΣΕΜΦΕ παρεβρεθήκαμε στο Αμφιθέατρο 1 της ΣΕΜΦΕ και ανταλλάξαμε δύο λογάκια με τον πρόεδρο του Σ.Ι του Ε.Μ.Π κ.Αργυρό.

Η παρέμβαση έγινε ακριβώς πριν ξεκινήσει η εξέταση του μαθήματος της Πραγματικής Ανάλυσης μοιράζοντας εκατοντάδες κειμενα οι δυο συλλογικότητες και πετάγοντας τρικάκια σε όλη τη ΣΕΜΦΕ. Αφού ο κ.Αργυρός άκουσε ό,τι χρειαζόταν να ακούσει, ότι ο ίδιος έχει πολιτική ευθύνη για τα φαινόμενα καταστολής που παρατηρούνται συνεχώς τον τελευταίο καιρό στο ΕΜΠ, του έγινε ξεκάθαρο πως δεν θα τα αφήσουμε έτσι. Η μόνη απάντηση που έδωσε σε όλα αυτά ήταν ότι δεν “δεν έχει βγει καμια ανακοινωση απο το Συμβούλιο Διοίκησης”.

Όσο και να προσπάθησε να μας δουλέψει ο κ.Αργυρός εμεις του δείξαμε ότι ο Παπασωτηρίου αλλά και κάθε καταληψη, εγχείρημα, συλλογικότητα στο ΕΜΠ θα φύγει μόνο αν έρθουν τα ΜΑΤ να μας συλλάβουν.

To be continued.

ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΜΑΝΑΤΖΕΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠ.

Το κείμενο αλληλεγγύης στην κατάληψη Παπασωτηρίου σε pdf εδώ: Όταν λένε “εξυγίανση”, εννοούν καταστολή.
(Το κείμενο της ίδιας της κατάληψης εδώ: Ούτε στα πιο γλυκά σας όνειρα…)

Το κείμενο της προκύρηξής μας:

 

ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ “ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ”, ΕΝΝΟΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ενόσω βρισκόμασταν όλοι στην μέθη της περιόδου της εξεταστικής, το Συμβούλιο Ιδρύματος ήρθε να μας θυμίσει ότι υπάρχει. Συγκεκριμένα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν η κατάληψη του πρώην βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, με εμφανή τη διάθεση για εκκένωση και μίσθωση του χώρου. Μία ανακοίνωση που στάλθηκε με mail χωρίς να γνωρίζουμε ούτε πού ούτε πότε έγινε η συνάντηση, μιας και γι’αυτούς δεν είμαστε τίποτα άλλο από κάτι γραφικούς τύπους που όλο “γκρινιάζουν”.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τον τελευταίο μήνα ο παρατημένος και νεκρός χώρος στην Πολυτεχνειούπολη που κάποτε υπήρχε ως παράρτημα της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, έχει ξαναζωντανέψει! Άτομα και συλλογικότητες της Πολυτεχνειούπολης επιθυμώντας να έχουμε έναν χώρο στον οποίο να στεγάζουμε τις διαδικασίες, τις επιθυμίες και τις αρνήσεις μας προχωρήσαμε στην κατάληψη του χώρου αυτού, ο οποίος πλέον λειτουργεί ως ένα σημείο συνάντησης, πολιτικής ζύμωσης και δράσης. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω της τακτικής οριζόντιας συνέλευσης του χώρου, των εκδηλώσεων και των πολιτικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν.

Το Συμβούλιο Ιδρύματος φαίνεται να έχει ακλόνητους δεσμούς αγάπης με την καταστολή. Στις δύο ανακοινώσεις του στοχοποιεί τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα εντός του Ε.Μ.Π (Athens Indymedia, Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης-98fm) και μας υπόσχεται ένα “καθαρό” πολυτεχνείο.

Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να λέμε πως το Συμβούλιο Δοίκησης δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τσίρκο τεχνοκρατών, μεγαλοεπιστημόνων με άκρες σε εταιρείες και πολυεθνικούς οργανισμούς, managers επιχειρήσεων, που ήρθε για να εφαρμόσει όλους αυτούς τους νόμους που στοχεύουν στην υποτίμηση των σπουδών και της εργασίας μας. Είναι το συμβούλιο που θα καταργήσει τη δωρεάν σίτιση, τη στέγαση και τις μεταφορές μας, είναι αυτό που θα απολύσει εργαζόμενους του Ε.Μ.Π., είναι αυτό που θα τοποθετήσει μπάτσους στις εισόδους να μας καλημερίζουν με ελέγχους, θα τοποθετήσει κάμερες να καταγράφουν την κάθε κίνησή μας. Είναι αυτό που θα δρομολογήσει την εντατικοποίηση των σπουδών μας και την προσαρμογή τους στις ανάγκες των αφεντικών.

Είναι προφανές λοιπόν πως θα συνεχίσει να επιτίθεται σε άτομα, ομάδες και εγχειρήματα που στέκονται απέναντι στις νόρμες που αυτό θέλει να επιβάλλει. Είναι προφανές πως ένας χώρος ο οποίος προάγει την αντιιεραρχική και αντεμπορευματική λειτουργία, την αυτομόρφωση και την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων που τον διαχειρίζονται είναι εχθρικός για το πανεπιστήμιο που οραματίζονται.

Να υπερασπιστούμε τον κατειλημμένο χώρο Παπασωτηρίου, να εκτροχιάσουμε το τρένο του “σύγχρονου” πανεπιστημιακού εργοστασίου.

Να δώσουμε στους πρυτάνεις, τους μανατζεραίους, τους κοσμήτορες και τους καθηγητάδες που συγκροτούν αυτό το συμβούλιο επιχειρηματικοποίησης και καταστολής να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να δεχθούμε το πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν. Το πανεπιστήμιο με ελεγχόμενη πρόσβαση, με εργαστήρια κλειστά για φοιτητές και ανοιχτά για εταιρείες, και με όλους τους υπόλοιπους χώρους παρηκμασμένους ή για εμπορική εκμετάλλευση.

Να διεκδικήσουμε το πολυτεχνείο να είναι ανοιχτός κοινωνικός χώρος για όποιον θέλει να εκφράζεται και να δρα συλλογικά και επιθετικά στο σύστημά τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

10,100,1000αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Ε.Μ.Π και παντού

Logo_1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.